Teknika e re që mund të diagnostikojë autizmin që në lindje
22:15 | 07 Janar 2019

Kjo do të mundësonte që trajtimet të fillojnë vite para se të zhvillohen simptomat, transmeton lajmi.net.

Teknika mat ndryshimet e presionit në veshin e mesëm si përgjigje ndaj tingujve, duke bërë kështu vlerësimin e ndjeshmërisë dhe përgjigjes në një gamë të gjerë frekuencash.

Njohur si akustik, ose ‘stapedial’, testimi refleks është jo-invaziv – kështu që mund të përdoret në foshnje pa rrezikuar shëndetin e tyre.

Ekziston një lidhje e fortë midis mosfunksionimit auditiv dhe autizmit që sugjeron të sapolindurit me gjendjet shëndetësore të dëgjimit mund të monitorohen për çrregullimin neuro-zhvillimor.

Profesori i anatomisë, Randy Kulesza Jr në Kolegjin e Liqenit Erie të Mjekësisë Osteopatike në Pensilvani, shpreson se do të çojë në një program të shqyrtimit për të gjithë fëmijët. /Lajmi.net/

Kejvina Kthella