Të rinjtë & “The Future”. E bojn BËRLLOG (foto)

0

Bërllogu i shkaktuar të premten në sallën e madhe të Shtëpisë së Kulturës në Bujanoc nga të rinjët e PA-ndërgjegjshëm gjatë zhvillimit të “Lojrave pa kufi“ vazhdon të pastrohet edhe ditën e hënë nga punëtorët e këtij institucioni kulturor.

6

Afro 650 të rinjë kanë lënë pas ulseve një BERLLOG i cili nuk mbahet mend për 35 vite sa punojnë puëntorët, dhe në fund organizatorit as që I ra ndërmend të shohin se çka kanë bërë publiku i tyre. 7Pjesa më e madhe e të rinjëve ishin kryesisht nxënës të shkollave fillore dhe të mesme që lënë pas mbeturinat, një gjendje kaotike në sallë siç janë fara, vezë të thyera, çipsi, pako të ëmbëlsirave të cilat akoma vazhdojnë të mblidhën nga punëtorët e Shtëpisë së Kulturës. 3Kjo pasqyre nuk i ngjante një salle kukturore por tregu. “Lojrat pa kufi “ për disa vite rresht organizohen në Bujanoc kësaj rradhe këto lojëra me karakter garues ishin organizuar nga Organizata Joqeveriate “The Future”. Në garat e së premtes morrën pjesë tre grupe nga shkolla e mesme në Bujanoc dhe hyrja ishte 50 dinarë për person. 5Kjo gjendje e mjerueshem duhet të ngrit vetëdijën e të rinjëve se me këto sjellje tregohet një edukatë e nivelit të ultë dhe ka nxitur reagime edhe tek drejtori i Shtëpisë së Kulturës Arsim Asllani, i cili e ka dënuar këtë akt, duke theksuar se një gjë e tillë nuk i kontribuonë askujtë aq më pak të rinjëve të cilët e lanë bërë një gjë të tillë./Bujanocinet/

2 4 5 1

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »