Sonte në mesnatë fillon stina e Pranverës
09:58 | 20 Mars 2015

Sonte me fillim në ora 23:45 fillon stina e Pranverës, Pranvera në vendin tonë, sikundër edhe në gjithë hemisferën veriore fillon nesër, më 20 mars, në orën 23 e 45 minuta, ndërsa sipas paralajmërimeve të astronomëve, në të njëjtën kohë në hemisferën jugore të Tokës do të fillojë vjeshta. Fshat ne St.gall-IMG_0952 Dita e parë e Pranverës do të zgjasë 12 orë e pesë minuta, Dielli do të lindë në orën 5 e 33 minuta, ndërsa do të perëndojë në 17 e 44 minuta. Pranvera do të zgjasë deri më 21 qershor, kur me kalendar fillon Vera. Por, llogaritja verore e kohës do të fillojë natën mes datës 28 dhe 29 mars, kur akrepat e orës duhet të zhvendoset për një orë para./BujanociNet/
Aurela Hoxha