Si të evitoni gripin këtë dimër
14:50 | 15 Tetor 2017

Vendosja e duarve nëpër sportele të marketeve apo nëpër dorëzat e autobusëve, janë hapat e parë që ju të prekeni nga gripi, sipas farmacistes Angela Chalmer.

Ajo është duke kërkuar nga persona të ndryshëm që të pastrojnë duart me kujdes pasi të kenë pastruar hundën si dhe të përdorin sasi të konsiderueshme të sapunit. Gjithashtu rekomandohet gjeli antiviral, në qoftë se nuk mund të gjeni ndonjë vend për të pastruar duart menjëherë. Përveç kësaj, edhe spreji për hundët mund të ndihmoj në luftimin e viruseve në fazat e para të infeksionit, shkruan Daily Mail, transmeton Klan Kosova.

Kristin Prengaj