Si shkaktohet tensioni i ulët i gjakut

0

Tensioni i ulët i gjakut është një gjendje në të cilën tensioni i gjakut bëhet më i ulët se zakonisht dhe njihet si hipotension.

Kush janë shkaqet që e shkaktojnë atë?

Medikamentet, gjendjet e fshehta shëndetësore, vëllimi i gjakut në trup. Disa nga shkaqet e zakonshme janë inflamacioni i ashpër, transmeton lajmi.net

Dehidratimi gjithashtu mund të sjellë tensionin e ulët të gjakut.

Çrregullimet hormonale, shoku septik, reaksionet nga alergjia, mungesa e vitaminave bazë, shtatzënia, mund të zhvillojnë tensionin e ulët të gjakut.

Ju mund të keni simptome si marramendje, përzierje barku, lodhje, frymëmarrje të shpejta, dehidrim, mungesë e koncentrimit, shikim i turbullt.

Nëse një person vuan nga simptomet e mësipërme duhet patjetër të kontrollohet tek mjeku.

Gjithsesi, ju duhet të pini sa më shumë ujë në mënyrë që të ndihmoni në stabilizim të trupit.

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com