Si mund ta shëroni dhimbjen e dhëmbit në kushte shtëpie?
14:52 | 16 Dhjetor 2017

Dhimbje e dhëmbit është një dhimbje në dhe rreth dhëmbëve dhe nofullave. Prishja e dhëmbëve, një infeksion, mbushje të lirshme ose të thyera ose mishrat e pezmatuar mund ta shkaktojnë atë. Nëse dhimbja zgjat më shumë se 1 ose 2 ditë, është më mirë të konsultoheni me një dentist për ta trajtuar atë. Deri atëherë, metodat  e mëposhtme të thjeshta të bëra nga përbërësit zakonisht të disponueshëm në shtëpi, mund të ofrojnë lehtësim të përkohshëm nga dhimbja. Disa nga këto metoda janë si më poshtë: Paketim i ftohtë ose paketë akullit vendoset në faqe te pjesa ku dhemb dhëmbi; Pastrimi i gojës/dhëmbëve me ujë me kripë; Ilaçet për  “vrasjen” e dhimbjes; hudhra, duke u vendosur në brendi të gojës, te dhëmbi që dhemb; Konsumimi i çajit mente; Aloe vera; Shpëlarje me peroksid hidrogjeni.
Aurela Hoxha