Shtëpia në pyll që fsheh sekretin “kryesor” të ish Jugosllavisë! (Video)

0

Shtëpia në pyll që fsheh sekretin "kryesor" të ish Jugosllavisë! (Video)

Shtëpia është e vendosur në një pyll në afërsi të monumentit në Petrova Gora në Kroaci. Nga jashtë duket si çdo shtëpi tjetër, por thellë është varrosur një sekret më i fshehtë i Jugosllavisë.

Të gjitha dhomat janë të ndara nga njëra tjetra dhe me dyer speciale në rast të një shpërthimi bërthamor.

Në pjesën e përparme gjendet një derë prej betoni 40 tonëshe, e cila mund të thyejë dhe të ndalojë edhe valën e sulmit bërthamor.

Në rast të luftës apo fatkeqësive natyrore janë ndërtuar radio stacione të cilat do të merrnin nën kontroll gjithë komunikimin shtetëror.

Interesante është se ashensorët nuk lëvizin lartë, por vetëm shkon poshtë në strehë, ku ata mund të mbijetojnë deri në tre muaj pa shkuar jashtë për shkak se ka shumë filtra që ofrojnë oksigjen të mjaftueshëm për atë periudhë.

Shtëpia është e varrosur thellë në shkëmbinjtë, dhe një pensionist, kolonel Zlatko Cishper shpjegon se ajo shtrihet në 2.000 metra katror, me një seri të dhomave, termocentralit, kuzhinës, vend për gjumë dhe hapësirës për dekontaminim.

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »