Shqipe Jonuzi nga Presheva sivjet në Artist-in-Residence në Vjenë

0

Shqipe Jonuzi, me origjinë nga Presheva, përkatësisht nga Rahovica, aktualisht me qëndrim në Prishtinë, Jonuzi ka marrë pjesë para dy vitesh në Bienalen e Artistëve të Rinj të Mesdheut në Itali, më pas në Villa Romana në Itali në rezidencën “Hajde”, ndërsa ekspozon që nga viti 2009 në Kosovë, Itali e Meksikë.

shqipjaËshtë e vetmja artiste shqiptare që sivjet është pranuar në këtë rezidencë, fort e lakmuar për artistët evropianë nga të gjitha lëmitë e artit. Shqipe Jonuzi është përzgjedhur për “Artist-in-Residence” nga KulturKontakt në Austri, në rezidencën e saj njëmujore në Vjenë e cila sipas të gjitha gjasave do të ndodhë në fund të verës ose fillim të vjeshtës së këtij viti. Jonuzi ka marrë pjesë para dy vitesh në Bienalen e Artistëve të Rinj të Mesdheut në Itali, më pas në Villa Romana në Itali në rezidencën “Hajde”, ndërsa ekspozon që nga viti 2009 në Kosovë, Itali e Meksikë. Disa prej ekspozita të saj numërohen “The is no place like home”, “Design Jam”, “Urban Chaos”, etj. “Artist-in-Residence” është rezidencë artistike që fton artistët nga e mbarë Evropa për qëndrim në Vjenë, larg angazhimeve ditore dhe drejt punës në konceptet e tyre artistike.
Në këtë rezidencë viteve të kaluara kanë marrë pjesë emrat si Jeton Neziraj, Ag Apolloni, Jakup Ferri, Blerina Rogova Gaxha, Erzen Shkololli etj. /KultPlus/

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »