Shokuese! Kinezja zgjohet nga koma si angleze (Video)
09:56 | 05 Shkurt 2015

Mjekët nga Kina mbetën krejtësisht të shokuar kur një nga pacientët e tyre u zgjua nga koma dhe fliste në gjuhën angleze, ndërsa gjuhën kineze asnjë fjalë nuk e kuptonte.

kinezjaKjo është gjyshja Liu Jieyu, e cila më parë kishte punuar si profesoreshë e gjuhës angleze në një shkollë fillore kineze, ndërsa familja e saj pohoi se ajo nuk ka komunikuar në këtë gjuhë gjatë 30 viteve të fundit, transmeton Telegrafi. Ajo u shtrua në spital për shkak se ra në gjendje kome pas një sulmi në tru, ndërsa zgjimi i saj ishte me të vërtetë i mahnitshëm. “Ku jam unë? Çfarë ndodhi?”, pyeti 94-vjeçarja rrjedhshëm në gjuhën angleze kur u zgjua nga koma. Përndryshe, mjekët ende nuk kanë hasur në një rast të tillë. Mantel bardhët kinez shpresojnë se trurit të dëmtuar të kinezes të ia ri-krijojnë qelizat
Françeska Jaçe