Shkolla fillore “Muharrem Kadriu” ndër më të suksesshmet në konkursin e teksteve pa pagesë (Dokument lista e nxënësve Sh.f “M. Kadriu”)

0

Nxënësit e klasës së tetë në shkollën fillore “Muharrem Kadriu” në Tërnoc sot iu nënshtruan testimit provues në lëndën e matematikës, kurse nesër ata do ti nënshtrohet këtij testi në lëndën e gjuhës shqipe si dhe testit të kombinuar. Sikurse të gjitha shkollat fillore në komunën e Bujanocit që zbatojnë projektin nga organizata Giz e Gjermanisë “Orjentimi profesional i nxënësve“

29.08.2012.Pula_podjela knjiga u knižarama Photo: Basso Company

Poashtu edhe shkolla e lartëpërmendurë punon në këtë drejtim me qëllim të trajnimit të nxënësve për ti aftësuar edhe më shumë, që në të ardhmen ta kenë më lehtë për tu orjentuar në shkollim të më tutjeshëm apo të i testojnë nxënësit të shihen zotimet e tyre apo aftësit, se për çfarë drejtimi mundë të drejtohen, drejtori i shkollës fillore “Muharrem Kadriu” Selami Jakupi. Vetë fjala Orjentim professional tregon se nxënësit duhet ti gjejnë aftësit e tyre, në mënyrë që ata të mos zgjedhin drejtimin e gabuar. Sa i përket teksteve pa pagesë Jakupi që do të ndahen nga Ministria e Arsimit për vitin shkollorë 2015/2016, kjo shkollë ka arritur suksese të mëdha sepse përfitues të këtyre librave janë 92% e nxënësve të kësaj shkolle, pikërishtë 475 nxënës në përjashtim të nxënësve të klasave të para dhe klasave të teta, të cilët përfundojnë mësimin dhe ata që do të regjistrohen. Megjithatë drejotri i kësaj shkolle Selami Jakupi, apelon te të gjithë prindërit që të bëjnë regjistrimin e nxënësve për në klasë të parë, përshkak që shkolla sa më herët të bëjë kërkesën e librave pa pagesë për nxënësit që do të nisin klasën e parë. Regjistrimi i nxënësve për në klasë të parë ka filluar më datë 1 prill dhe do të përfundojë më 31 maj. Drejtori thotë se, është i kënaqur me numrin e arritur të nxënësve të cilët kanë përfituar tekstet papagesë, pamvarësisht kategorive 92% e nxënësve do të ëprfitojnë në këtë drejtim, dhe kjo është një pun e madhe e gjith stafit të shkollës qe e kemi bërë, u shpreh Jakupi. /BujanociNet/

Dokument:

Lista e nxenesve

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com