Shkencëtarët tregojnë përse foshnjat shqelmojnë në bark
09:15 | 03 Dhjetor 2018

Një studim i Universitetit të Londrës analizoi valët e trurit të 19 foshnjave dy ditore, disa prej të cilëve ishin të parakohshmedhe për këtë arsye supozohej të vepronin sikur të ishin ende në mitër, transmeton lajmi.net.

Kur fillonin të goditnin, foshnjave iu aktivizua një rajon të trurit të tyre që është i lidhur me inputin ndijor dhe mendohet të jetë kritik për t’i ndihmuar ata që ‘të mësohen’ me trupat e tyre.

Sidoqoftë, studimi u botua në revistën shkencore Raportet dhe u drejtua nga fiziologu hulumtues klinik Kimberley Whitehead. /Lajmi.net/

Kristin Prengaj