Serbia nuk rrezikohet për kthimin e vizave shengen
09:57 | 27 Shkurt 2015

Ministri i policisë Nebojsha Stefanoviq ka thënë se Serbia nuk po kërcënohet nga regjimi i vizave. Stefanovic “Më shumë se 99% e atyre personave që pi ikin kthehen mbrapsht dhe merr ndalesë disa vjeçare që të hyj në ato shtete” ka thënë Stefanoviq, transmeton presheva.com. I pyetur nga mediet për situatën rreth migrantëve ilegal, ministri ka vlersuar se “ka shumë më pak” në raport me vitin e kaluar në janar të 2014. “Dërgimi i xhandarmerisë shtesë, përforcim i policisë kufitare dhe metoda të reja të punës me teknologji bashkëkohore, kamera termovizive dhe gjithçka tjetër që i kemi marrë nga partnerët tanë me të cilët punojmë bashkë, kemi treguar se policia jonë punon në nivel të lartë” ka shtuar ai. “Duam ti zhgënjejmë të gjithë ata që mendojnë ta përdorin Serbinë si rutë për kalim ilegal” ka thënë ministri.
Françeska Jaçe