Serbia i kërkon BE-së që ta ndihmojë për qasje në portet e Shqipërisë

0

Qeveria e Serbisë i ka kërkuar Bashkimit Evropian që të financojë ndërtimin e rrugës që do ta lidhë atë me Kosovën dhe Shqipërinë si dhe për ndërtimin e hekurudhës që e lidh me Malin e Zi që do të shtrihet deri në Tiranë.

albanian

Këto lidhje do t’i mundësojnë Serbisë që të ketë qasje në portet e Shqipërisë.

Serbia, muajt e fundit ka shfaqur interes të madh për të pasur qasje në portet e Shqipërisë në detin Adriatik, përcjell shekulli. Për këtë qëllim ajo ka ngritur grup pune për të arritur marrëveshje me qeverinë e Shqiptarisë dhe atë të Kosovës.

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »