Sa shpesh duhet të kontrolloni nivelin e sheqerit në gjak

0

Kur personat diabetikë sëmuren, niveli sheqerit të tyre në gjak rritet për shkak që lirohet më shumë glukozë në qarkullimin e gjakut të tyre, kjo si përgjigje natyrale e trupit për të luftuar dobësimin e shëndetit.

Lirimi i glukozës ndodhë edhe në qoftë se jeni duke u ushqyer më pak, mirëpo nivelet më të larta të sheqerit në gjak ju bëjnë që të ndiheni keq.

Konsumimi i lëngjeve dhe ushqimi më i pakët ndihmon.

Gjithashtu është e rëndësishme të vazhdoni përdorimin e medikamenteve, vetëm në qoftë se mjeku juaj ju thotë ndryshe.

Në qoftë se ju kontrolloni nivelin e sheqerit sipas programit tuaj për kujdesin shëndetësor, kur ndiheni të sëmurë do të duhej të kontrolloni më shpesh.

Në qoftë se gjendja juaj përkeqësohet duhet të kontaktoni mjekun.

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »