Sa serbë votuan për APN-në në sondazhin e zhvilluar nga BujanociNet (Fotoargumet)
11:10 | 02 Nentor 2018
Në sondazhin e zhvilluar më datën 23 Nëntor 2018 nga BujanociNet i cili ishte njëri ndër sondazhet më të avancuar ku kërkonte nga qdo person i cili posedon llogari në rrjetin social të votoj në të kundërtën nuk mundeni të votoni.

Sondazhi ishte shum i avancuar ku edhe shum media të tjera CCN, BBC, dhe medium tjera gjigante botërore kan zhvilluar një sondazhi të tillë ku nga ndjekësit e tyre në rrjetin social në të cilin kërkonin ta vërtetonin mendimin e tyre në ndonjë sondazh, edhe BujanociNet ka zhvilluar nga ndjekësit tanë një sondazh ku nxjorri si fitues Ragmi Mustafën kandidatin për kryetar nga Partia për Veprim Demokratik, edhe pse APN-ja në një kohë shum të shkurtër ju ofrua rezultatit por jo rezultatit të cilin e arriti Ragmi Mustafa pa bërë fushatë duke mos i kërkuar miqëve të tij të votojn në rrjetin social ashtu edhe siç ndodhi me APN-në pasi që 40% e ndjekësve të cilët votuan APN-në nuk kishin të pëlqyer faqën BujanociNet një gjë që vërteton se ata votuan vetëm për partin dhe nuk u interesuan për mediumin tone, ndërsa ndjeksit e partive tjera vetëm nga 10 në 3% nuk kishin të pëlqyer faqën mbi 90% ishin antarë të faqes BujanociNet në rrjetin social facebook.

Kjo është një argument i forte që dëshmon se APN-ja ka detyruar njerëzit të votojn për partin duke bërë thirrje napër miqt e tyre në Facebook, pasi që u vrejt pasi që hyri kandidati për kryetarë të APN-së për KNSH-në për ta ndjekur videon u vrejtë edhe vërshimi i votuesve të APN-së, e ku BujanociNet kërkonte opinionin e ndjekësve të sajë, por sido që të jetë ato vota që i arriti në sondazhë jan të merituara pasi që është fushatë dhe duhet të bëhet thirrje për të votuar një subject por për KNSh-në nuk kan të drejtë të votojn Serbët vetëm Shqiptarët, një dëshmi edhe më e fortë se APN-ja kërkonte vota nga dëshira për votues nuk zgjodhi votues kërkoj vota edhe nga miqët e tij Serbë në facebook, siq duket edhe në foto ku për APN-në votoj edhe një Serbë i cili nuk ka të drejtë vote, ndërsa kishte votues edhe që adresën e lindjes dhe të banimit e kishin nga Republika e Kosovës por nuk deshëm të i numrojn se ndoshta dikush edhe mund ta vendos adresën jo të saktë./BujanociNet/

BujanociNet ka mbyllur mundësin e largimit të votës nga ata të cilët votuan pasi që dikush mund ta hekë votën dhe të na prishë argumentet andaj posedojm argumente për të gjitha që shkruajm.

Foto1: Serbi i cili ka votuar në sondazh për APN-në, dhe nga ana e djathët duket se të gjith antarët jan ftuar të pëlqejn faqen BujanociNet sepse nuk kan qenë antarë të faqës, dhe jan urdhëruar nga dikush i APN-së të votojn për partinë.

Foto2: Vetëm një i ftuar nga antarët të cilët zgjodhën PVD-në

Kejvina Kthella