Rusia kërkon nga Lista Srpska ta bllokojë demarkacionin me Malin e Zi
14:51 | 09 Nentor 2017

Zëvendëssekretari i Përgjithshëm i partisë në pushtet “Rusia e Bashkuar” që udhëhiqet nga Vladimir Putin, Sergei Zheleznjak, tha se përfaqësuesit e serbëve në Qeverinë dhe Parlamentin e Kosovës duhet të bllokojnë procesin e demarkacionit me Malin e Zi.

Zheleznjak në një artikull që është publikuar në faqen e internetit “Rusia e Bashkuar”, tha se deputetët serbë të cilët janë pjesë e Listës Serbe do të duhej të pengojnë miratimin e një marrëveshje mbi kufirin mes Kosovës dhe Malit të Zi, raporton “Pravda”, transmeton Zeri.info "Hyrja e serbëve në koalicionin qeverisës në Kosovë u jep atyre një mundësi të vërtetë për të ndaluar transformimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës në Forcat e Armatosura të Kosovës, për të bllokuar procesin e demarkacionit të kufirit me Malin e Zi, si dhe skenar tjerë të ‘rrezikshëm’ të shqiptarëve", shkroi Zheleznjak, i cili është edhe deputet në Dumën ruse. Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, ka thënë se zgjidhja për demarkacionin e vijës kufitare me Malin e Zi mbetet arbitrazhi ndërkombëtar", sepse nuk ka vota që projekt-marrëveshja aktuale të miratohet në Parlament". Kryeministri malazez Dushko Markoviç dhe ministri i jashtëm Srdjan Darmanoviç njoftuan se procesi i demarkacionit të kufirit me Kosovën ka përfunduar për Malin e Zi.
Aurela Hoxha
S