RTB mer mbështetje të fortë nga ndërkombëtarët
09:56 | 11 Shkurt 2015

Në kabinetin e kryetari e të komunës së Bujanocit Nagip Arifit sot kanë qëndruar këshilltari i ambasadës së Britanisë së Madhe në Beograd Xhejms Moor si dhe përfaqësuesit e OSBE-ës nga Britania e Madhe, Beki Field dhe përfaqësuesja e francës me Seli në Vienë. 1Temë bisedimi mes kryetarit Arifi dhe përfaqësueve të lartë nga OSBE me seli në Vienë dhe këshilltarit nga ambasada e Britanisë së madhe të akrediatuar në Beograd ishin situate politike, ajo e sigurisë, zhvillimi ekonomik, shëndetësia kulturë dnërsa me theks të vacant pikë disktumimi ishin mediat. Kryetari Arifi pas takimit tha se, njëra ndër temat e cila u diskutua më së shumti ishte Radio Televizoni Bujanoci dhe gjetja e një mundësie për t’i dal në ndihmë këtij mediu publik në mos privatizim. Ajo çka ka kërkuar kryetari Arifi nga të lartëpërmendurit është mbështetja e madhe dhe ndihma që mund të ofrojnë ndërkombëtarët duke mos privtizuar këtë medium dhe gjetja e një mundësie për të i dalë në ndihmë, andaj përfaqësuesit ndërkombëtar kanë premtuar se do të vijnë edhe njëher për të biseduar në këtë aspekt duke dhënë edhe ndihmën e tyre të pa kompromisë, u shpreh kryetari Arifi. Delegacioni ndërkombëtarë është njoftuar përsëafërtmi nga kryetari i komunës edhe me gjendjes e situtës në përgjithësi, në komuën e Bujanocit, duke mos lënë anash as situatën e sigurisë./BujanociNet/
Françeska Jaçe