Rriten kërkesat për barëra në barnatoren e qytetit

0

Me ngritjen e temperaturave në vend ka filluar dhe rritja e kërkesave për barëra në barnatoren e qytetit, të cilat rekomandohen nga mjekët, ato më të kërkuarat janë barërat për tretje fiziologjike, tretje të glukozës dhe tretje fiziologjike pluhur apo lloji Orosal.

thumbnail.php

Drejtori banatorës së qytetit Bjaram Hasani potencoi se, gjatë tempëraturave të larta shtohen terapit e pacientëve që kanë problem me humbje të lëngjëve, çrregullime dikeptike, çrregullime me tretjen, djegëje të lëkurës, ngritje të temperaturës në organizëm, problem me vjellje dhe jashtqitje. Hasani tha se, barnatorja e qytetit momentalisht është e furnizuar mjaftueshm për sezonën e verës, pra me grupet e barnave eubotike. Në këtë periudhë ndikohen më së shumëti fëmijët nga mosha 1 deri në 4 vjetë, andaj barënat më të nevojshmë që kërkohën në periudhë janë barnatë për tretje fiziologjike të lengshëm ose pluhur nga lloji Orosal, që përdoret edhe për të rriturit. Shumica e llojeve të barnave që kërkohen gjatë kësaj periudhe, thekson Hasani janë në grupinin e barnave që blihen, mirëpo jo me çmim shumë të lart, maksimalisht me vler deri në 300 dinar./BujanociNet/

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »