Rohan thotë se askush nuk u jep pakicave kaq shumë të drejta si Kosova
15:59 | 13 Qershor 2018
Ambasadori Albert Rohan ka deklaruar se pavarësia e Kosovës është një fakt i pakthyeshëm, dhe se Serbia dhe Rusia duhet ta pranojnë këtë realitet.

Diplomati austriak pret që Beogradi dhe Prishtina të rifillojnë negociatat “sepse ata kanë për të zgjidhur marrëdhëniet e tyre dhe për shkak se nuk ekziston asnjë proces alternativ”.

“Më duket se skenari më i dukshëm është normalizimi i marrëdhënieve pa njohje formale. Në vitin 2007, ekzistonte një marrëveshje gjermano-gjermane nga vitet 1970 si një model për Kosovën, por Beogradi refuzoi. Tani modeli mund të jetë i pranueshëm për të dyja palët, ” tha ai në një intervistë për autonomia.info.

Samanta Karavella
S