Rekord i vlerës të Bitcoin
14:18 | 12 Gusht 2017
Bitcoin vijon të shkelë në territore të paeksploruara më parë duke arritur ditën e Ptem vlerën prej 3,500 dollarësh. Në këto momente që shkruajmë artikullin sipas të dhënave të Coinbase, një bitcoin këmbehet me 3,537 dollar. Vetëm gjatë kësaj jave monedha është rritur me 24% ndërsa investitorët ndihen edhe më të sigurtë për të ardhmen e bitcoin. Ditën e Marte blockchaini i bitcoin filloi adoptimin e një përditësimi softueri i quajtur Segregated ëitness, ose Segëit. Është një zgjidhje e zgjuar e cila rrit kapacitetet e transaksioneve. E hedhur si një ide vite më parë, kjo zgjidhje çoi në ndarjen e bitcoin më 1 Gusht në dy monedha: bitcoin dhe bitcoin cash.

Nevina Shtylla