Qyteti më vdekjeprurës në botë, pamje të frikshme Çernobili
13:12 | 05 Shkurt 2018

Katastrofa bërthamore e Çernobilit e vitit 1986 mori 30 jetë njerëzish dhe plagosi 134 njerëz të tjerë.

Ngjarja ndodhi në Planetin e Energjisë Bërthamore të Çernobilit në Pripyat të Ukrainës. Kjo ndodhi për shkak të një defekti në reaktorin dhe pasojat çuan në atë që u bë një nga ngjarjet më shkatërruese bërthamore në histori, përcjell albeu.com Zona tani është e ndotur aq me rrezatim se është e pabanueshme me qasje në vende të caktuara të ndaluara rreptësisht. Ajo që mbetet është një portret joshës, por shpesh mahnitës i rreziqeve të energjisë bërthamore. Për vite të tëra fotografët kanë qenë duke kapur imazhet e Çernobilit dhe këto fotografi të marra nga fotograf bjellorusi Vladimir Migutin janë vërtet frymëzues.

Vildane Zeneli