Qeni i dëshpëruar refuzon të lërë vetëm nënën shtatzënë – atëherë gruaja e kupton se…
09:00 | 19 Gusht 2018

Po të mos ishte për Keola, një Akita amerikane, Alhanna dhe djali i saj ndoshta nuk do të ishin gjallë në ditët e sotme.

Kur Alhanna ishte shtatzënë me Lincoln ajo filloi të përjetonte dhimbje të mprehta poshtë në shpinë.

Ajo shkoi në spital, por mjekët i thanë që të mos ishte e shqetësuar. Ata thanë se ishte një efekt anësor i shtatzënisë së saj dhe asgjë për t’u shqetësuar.

Kështu Alhanna u kthye në shtëpi dhe vazhdoi me jetën e saj të përditshme. Ajo e dinte, megjithatë, se jo të gjithë kishin të drejtë me trupin e saj. Dhe ajo nuk ishte e vetmja; Keola padyshim ndjeu të njëjtën gjë.

Akita filloi të vepronte çuditërisht kur ishte në shtëpi. Ndonjëherë ajo thjesht ulet, duke shikuar Alhannën. Herë të tjera ajo rrinë afër pronares së saj, transmeton lajmi.net.

Ishte një lloj sjelljeje që Alhanna nuk e kishte parë kurrë në qenin e saj të dashur.

Gjërat u rritën një nivel kur Keola filloi të shtypte barkun e Alhannës dhe të qante vazhdimisht. Përfundimisht, Alhanna dëgjoi paralajmërimin e qenit dhe u kthye në spital, sipas gazetës britanike Daily Mirror.

Pasi u kthyem në spital, Alhanna iu kushtua vëmendje të mëtejshme. Pas një ekzaminimi të kujdesshëm, ajo u nxitua menjëherë në kujdesin intensiv.

Atje mësoi se ajo ishte jashtëzakonisht e afërt me vdekjen.

Doli se Alhanna kishte një infeksion të dyfishtë të veshkave. Ajo gjithashtu kishte një baktere rezistente ndaj antibiotikut që po e vriste ngadalë brenda.

Mjekët i thanë asaj se nëse do të kishte kaluar disa javë pa trajtim, ajo mund të kishte vdekur. Siç ishte, për dy javë ajo luftoi për jetën e saj në spital, ndërsa mjekët bënë gjithçka që mundën për të shpëtuar të dyja dhe fëmijën brenda stomakut të saj.

Mjekët u detyruan gjithashtu të krijonin një antibiotik të ri në laborator, një i projektuar veçanërisht për trajtimin e infeksionit të Alhanna-s.

Në fund, për fat të mirë, ajo u ruajt, dhe lindja e saj shkoi sipas planit. Djali i saj Lincoln lindi pa asnjë komplikacion.

Çuditërisht, qentë kanë qenë të njohur të kenë aftësinë për të zbuluar disa kancere dhe sëmundje. Ka disa qen që janë trajnuar në mënyrë specifike për të zbuluar kancerin e lëkurës thjesht duke nuhatur lëndimet e lëkurës.

Disa studime kanë treguar gjithashtu se qentë mund të zbulojnë kancerin e prostatës duke nuhatur urinën e një pacienti.

Ndoshta historia e Alhanna është vetëm një rastësi fatlume, por ka edhe një shans të mirë që Keola vërtet ndjeu diçka të gabuar. Aftësia e qenve për të bërë aq shumë është me të vërtetë e pabesueshme – Keola është vetëm një shembull tjetër për këtë.

Alhanna, e cila punon vetë në kujdes, është e sigurt se ky është rasti.

“Unë nuk kam asnjë dyshim se unë dhe Lincoln nuk do të ishin këtu sot, nëse nuk do të ishte për Keola”, tha Alhanna.

Nëna e re gjithashtu pohon se kjo nuk është hera e parë që Keola ka shfaqur një sens të gjashtë. Akita ishte me sa duket i pari që e njoftoi atë për faktin se ajo ishte shtatzënë.

Kur fëmija Lincoln lindi, i shëndetshëm dhe i fortë, ai dhe Keola zhvilluan një lidhje të pandashme.

Disa vjet më vonë, Keola dhe Alhanna janë ende miqtë më të mirë!

Ndoshta kjo nuk është aq e çuditshme pasi të gjithave, duke pasur parasysh rrethanat. /Lajmi.net/

Vildane Zeneli