Qendra për punë socilae në Bujanoc ofornë aparatin set-top-box falas, për rastet sociale

0

Kalimi në emitimin digjital i sinjalit tokësor në Sërbi, nga marrjet e obligimeve ndërkombëtare do të kryhet në mes të qershorit të vitit të ardhshëm. Deri atëher qytetarët duhet ti sigurojnë përgaditjet adekuate për pranimin e sinjalit digjital.

images

Nga këto obligime do të lirohen vetëm rastet socilale të rrezikuara të popullsisë të cilët deri në fund të janarit të këtij vitit duhet t’i lajmërohen qendrës për punë sociale ose filijalave të fondit për pension dhe sigurim invalidor. Ministria e tregëtisë turizmit dhe telekomunikacionit e Qeverisë së Sërbisë në kuadër të procesit të kalimit nga emitimi analog në atë digjital të programit televiziv, ka dërguar ftesë publike konsumatorëve të rrezikuar që të lajmërohen për ndarjen e përgaditjeve për marrjen e sinjalit digjital, respektivisht set-top-box aparit. Edhe në qendrën për punë sociale në Bujanoc deri tani janë lajmëruar afër 400 persona të cilt janë shfrytëzues të asistencës sociale për Aparatin set-top-box pa pagesë, thotë Njazi Ahmeti drejtor i qendrës për punë sociale në Bujanoc. Aparatin set-top-box pa pagesë nundë ta marrin qytetarët të cilt marrinë ndihmë sociale, ata të cilt janë të vetëm, ata të ciltë pensionin mujor nuk e kanë vlerën më të madhë se sa vlerën e pensionit të caktuar me sigurimin e të punësuarve, tha Njazi Ahmeti. Republika e Sërbisë ka marrë obligim ndërkombëtar që procesi i kalimit në sistemin digjital të kryhet deri më 17 qershor të vitit 2015. Me kryerjen e digjitalizimit, përveç programit më kualitativ, do të lirohen edhe frekuencat e telefonave mobil dhe internet më të shpejt./BujanociNet/

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »