Pushteti lokal siguron inventar të ri për shkollën “Ali Bektashi” në Nesalcë

0

Shkolla fillore “Ali Bektashi” në fshatin Nesalc të Bujanocit është pasuruar me inventar të ri si, banka dhe karrika që e kompletojnë një mësojtore. Edhe pse shkolla është ndërtuar e re në vitin 2002 kihste inventar të vjetëruar dhe nuk është investuar 13 vite në këtë shkollë. Sot kryetari i komunës së Bujanocit Nagip Arifi me stafin e tijë vizitoi këtë institucion arsimor pasi që këtë investim e ka përkahur pushteti lokal.

inventari 2 OK

396 mijë dinarë ka kushtuar komplet inventari i ri për 298 nxënës sa edhe numëron Shkolla Fillore “Ali Bektashi” në fshatin Nesalc, Kjo shkollë ka edhe dy paralele të ndara në fshatrat Letovicë dhe Osllar. Gjatë vizitës në këtë shkollë kryetari i komunës së Bujanocit Nagip Arifi në takim me stafin e shkollës ka përkrahur edhe disa investime të jtera që duhet bërë në shkollë si rrethoja e shkolles dhe në dy paralelet e tjera në fsahtin Letovicë dhe Osllar. inventari 3Drejtori i shkollës fillore “Ali Bektashi” Agron Bektashi tha se, “që nga viti 2002 me ndërtimin e shkollës së re e deri më sot kjo shkollë ka punuar me inventar të vjetër mirëpo duke falënderuar pushtetin lokal sot kjo shkollë posedon invetar të ri dhe përpos këtij investimi pusheti lokal ka përrkahur edhe disa investime të jtera” Bajram Fejzullahu kryeshef i departamenti të arsimit pranë pushetit lokal tha se, “investimet e tillla nuk dot mungojnë edhe në shkollat e tjera. 11422716_1115599368456646_1588287849_nKjo shkolla ka pasur inventar të vjetër gati një dekadë e gjysme dhe ka pasur nevoj të jet e furnizuar, dhe nxënësit të kenë kushte komode për mësim. Ky investim ka kushtuar gjithsej 396 mijë dinarë mjete këto të ndara nga buxheti komunal i komuns së Bujanocit, vendim ky i marrë nga Këshilli Komunal. Ata të cilt kan pasur bankat e vjetëruara të shkruara të gërvishtuna janë nxënësit e Shkollës Fillore “Ali Bektashi” mirpo sot gëzimi i tyre ishte shumë i madhë sepse do të kenë karrika të reja ejo siç kanë qenë deri më tash të shkatërruara. Këtë fundvit drejtori i këtij institucioni arsimor Agron Bektashi thot se, shkolla ka një suksese të shkëlqyeshëm gjë që e dëshmon edhe dy herë nxnësnësit e kësaj shkolle kanë qenë kampion Lugine në kuizin Lugina Garon përfundoi drejtori Agron Bektashi./BujanociNet/

----- -------

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »