PROCESI I VOTIMIT NË SHQIPËRI PO ZHVILLOHET NORMALISHT

0

Procesi i votimit për zgjedhjet lokale në Shqipëri po zhvillohet normalisht, përjashtu disa problemeve teknike të paraqitura në orët e paradites.

20150621114712250620

Ndërkohë liderët kryesor të vendit kanë bërë thirrje për dalje masive në këto zgjedhje si mundësia e vetme për të zgjedhur përfaqësuesit e tyre lokalë.
Votimi për zgjedhjet e kryetarëve të Bashkive, 61 të tillë dhe të Këshillave Bashkiak po ecën mirë, pavarësisht të disa lëshimeve të vëna re në fletët e votimit në një Njësi Administrative në Fier. Ndërsa në Bashkinë Kurbin, – Partia Demokratike ka tërhequr kandidatin e saj sikurse edhe komsionerët, për faktin sepse Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka kundërshtuar zëvendësimin e propozuar nga PD-ja. Presidenti Nishani ka kërkuar profesionalizëm dhe maturi nga të gjithë komisionerët sikurse që ka bërë thirrje për një votim masiv në këto zgjedhje.
Liderët e dy partive kryesore, Edi Rama dhe Lulzim Basha, kanë vlerësuar se këto zgjedhje përbëjnë një moment të veçantë për reformën administrative-territoriale por edhe për të drejtën e ushtrimit të sovranitetit përmes votës së lirë,
Votimi do të mbyllët në orën 19:00, ndërsa rezultatet e pjesshme pritet të publikohen rreth orës 22. Zgjedhjet po monitorohen nga rreth 300 vëzhgues ndërkombëtar dhe disa qindra të tillë vendorë.

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com