Pritje dhe kolona të gjata në pikë-kalimin kufitar Konçul-Dheu i Bardhë (Foto)
16:07 | 23 Qershor 2018
Në pikë-kalimin kufitar që lidhin Serbien me Republikën e Kosovës saktëshit pikë-kalimi Konçul-Dheu i bardh, ende pa filluar flukseve i mëdha i bashkëatdhetarëve të cilët dot frekuentojn këtë pikë-kalim kufitarë, kan filluar pritjet dhe kolonat e gjata në këtë pikë e cila është një ndër pikat më të frekuentuara. Në Konçul (Bujanoc) në dalje kolona është e gjatë rreth (1 km), ku pritjet janë ( 30min deri në 1 orë), ndërsa në dalje kolona është rreth ( 150-200 metra), dhe pritjet zgjasin rreth (5-10 min), varësisht prej frekuentimit të automjeteve. Ndërsa pritjet e gjata jan shkaktuar nga pala Serbe ashtu edhe siç duket në fotografi posa të kalohet pika e kontrollit nga Policia Serbe, tek kontrolli i Policis së Kosovës duket edhe në foto se nuk zgjatet më tepër se (2-3 vetura) të cilat presin për të kaluar pikë-kalimin e kufirit të Kosovës. Policia e Kosovës njofton qytetaret se ata që mund të shfrytëzojnë pikë-kalime tjera kufitare ku nuk ka pritje apo ka më pak pritje, t’i shfrytëzojnë ato pasi nuk ka kolona dhe pritje të gjata, duke përfshirë pikë kalimet-kufitare Dobrosin në drejtim të fshatit Gjilanit dhe Breznicë - në drejtim të Komunës së Kamenicës pasi ku nuk ka pritje fare./BujanociNet/

Samanta Karavella