Prishtina dhe Tirana do të duhej caktuar një platformë dhe strategji

Deputetët e Parlamentit të Kosovës përmes platformës, duke diskutuar të arrijn miratimin ku për Medvegjë, Bujanoc dhe Preshevë,të ndërtojn dhe të mbajn qëndrim për këtë krahinë shqiptare.Vullneti dhe plebishiti i shprehur përmesë Referendumit të datës 1 e 2 mars 1992, sakrifica e UÇPMB-ës së bashku me marrëveshjen e Konçulit do të duhej të pranohen. Përmes platformës do të duhej ndërtuar dhe të mbajtur një qëndrim unik para çdo instance e mekanizmi ndërkombëtar duke përfshir edhe në raport me Serbin. Qëndrim do të duhej ndërtuar e mbajtur edhe Tirana zyrtare për Krahinën shqiptare. Këto jan përsëritur e ri-përsëritur me dhjetra herë përmesë shkrimeve autoriale e punimeve të shkruara e të paraqitur në tribuna e konferenca të ndyshme. 16.02.2019 Shkrimi autorial është pjesë nga punimi  lidhur me Reciprocitetin me Serbi që Kosova filloi në muajin nëntor 2005,duke filluar zyrtarisht procesi për vendosjen e statusit përfundimtar të Kosovës që ishte përmes Grupit të Unitetit.
Shkruan: Refik HASANI
Alesia Bami