Prindërit refuzojnë të tregojnë nëse fëmija i tyre është djalë apo vajzë – këtë e kanë kërkuar edhe nga mjekët! (Foto)
15:04 | 16 Prill 2018
Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, që në momentin kur fëmija i tyre u mirëprit në botë, Kyl dhe Brent Courtney-Myers u përpoqën të siguronin një mjedis të hapur për gjininë për tani, 2-vjeçarin/vjeçaren, Zoomer. Madje prindërit i kërkuan mjekut të tyre dhe stafit të spitalit që të mos zbulojnë gjininë e Zoomer-it. Ata gjithashtu u kanë kërkuar të tjerëve të përdorin përemrat neutralë gjinorë (ata/tyre) në vend të “atij” ose “ajo” dhe i kanë shmangur rrobat me frazat gjinore. Dhe arsyeja pse ata duan që fëmija i tyre të rritet në një mënyrë të tillë, siç thuhet, është që të mos rritet i/e kufizuar nga një kulturë e stereotipeve gjinore tradicionale. Siç kanë thënë prindërit, fëmija e tyre duhet të jetë në gjendje të aspirojë ato që aspiron një djalë, por edhe një vajzë.  

Powered by WPeMatico

Klaudia Kalia