Policia serbe malëtreton Myrtez Limanin nga Bujanoci

0

Në pikën kufitare të Konçulit, policia serbe e ka ndaluar, Myrtez Limanin nënkryetar i Lëvizjes ”Vatra” duke e malëtretuar atë për orë të tëra, njofton Vatra.

20140929095114130620

Sipas, Vatrës, policia serbe bëri këtë ndalese duke u mbështetur në një fletë arresti të viti 2001 kur Myrtez Limani ishte pjastër i UCPM-se dhe akuzohej për thyerjen e rendite në serbi.

“Po të njëjtin në vitin 2006 gjykata e Vranjës e amnistoi, por policia serbe prapë bëri këtë arrestim të nënkryetarit Limani i cili kishte me vete edhe vendimin e gjykatës së Vranjës, që e amniston nga të gjitha akuzat, por se policet serb si duket kishin marr urdhër nga larte që të keqtrajtohet z Limani dhe të mos merret parasysh as një vendim i dalë nga vet shteti serb.

Ne Lëvizja “Vatra” ndihemi të indinjuar nga ky veprim nxitës dhe denigrues i polices serbe e cila polici po tenton të ndale lëvizjen e lire të, kthimin në shtëpitë e tyre të qytetareve ne dëbuar, me ketë raste Serbia po i shkel marrëveshjet e nënshkruara nga vet ajo në Bruksel për lëvizje të lirë. Këto veprime ani demokratike tregojnë mjaftë mirë gjendjen e rëndë të shqiptarëve në Kosovën Lindore dhe tensionimin e vazhdueshëm të gjendjes në Lugine.

I bëjmë thirrje faktorin ndërkombëtarë të bëjë presion tek regjimi serb të ndalë presionet për shqiptarët në Kosovë Lindore”, thekson Vatra.

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com