Pizhame të leshta për gjumë më të mirë
22:15 | 11 Tetor 2018

Sipas studiuesve, ndërrimi i pizhameve nga pambuku, poliesteri apo fanella me pizhame të leshta mund të na ndihmojë të flemë më shpejtë dhe më gjatë.

Paul Swan, nga Universiteti i Sidnei ka thënë se më parë ka qenë normë fjetja me pizhame të leshta, ndërsa shkenca tani po i ri-zbulon përfitimet e gjumit në këtë material.

“Nuk është rastësi ngase materiali i leshtë rregullon temperaturën e trupit shumë më mirë, dhe ju mbanë në atë që njihet si ‘zona e rehatshme termale’”.

Studimi sugjeron se personat që vishen me pizhame nga leshi, veçanërisht kur netët janë të ftohta, flenë më shpejtë dhe më gjatë, si dhe bëjnë gjumë më kualitativ.

Vildane Zeneli