Pica që e parandalon kancerin dhe sëmundjet e zemrës?
15:58 | 12 Qershor 2018

 

Pascalina është bërë nga përbërësit e kuzhinës mesdhetare për të cilën dihet se është e mirë për shëndetin, transmeton Koha.net. Ajo do të jetë në shitje gjatë festivalit të picës në Napoli.

Shkencëtarët nga Instituti Kombëtar për tumore në Milano treguan se këtë picë mund ta hani dy herë në javë.

Picën e krijuan së bashku studiuesit, furnizuesit, prodhuesit e ushqimit dhe konsumatorët. Ata shpresojnë t’i inkurajojnë njerëzit që të hanë shëndetshëm dhe të tregojnë se pica mund të jetë një ushqim i shëndetshëm.

Brumi është standard nga mielli i bardhë, ndërsa në të ka domatina, ullinj, vaj ulliri ekstra të virgjër, hudhër, spec djegës dhe lloji i brokolit rapini. Këta përbërës e zvogëlojnë rrezikun prej sëmundjeve kardiovaskulare dhe disa llojeve të kancerit që shfaqen në sistemin e tretjes.

Atalanta Kërçyku