Personat që kanë motra, duhet ta lexojnë patjetër këtë studim
12:50 | 08 Shkurt 2019

Shumë studime kanë konfirmuar begatinë dhe përfitimet e të pasurit një motër. Një studim i kryer nga Profesor Laura Padilla-Walker, analizuar efektet e të pasurit një motër në rreth 395 familje. Familjet e përfshira në studim kishin të paktën një fëmijë në moshën 10-14 vjeç, transmeton lajmi.net.

Sapo përfundoi studimi, rezultatet dhanë rezultate tronditësi. Përkatësisht, hulumtimet konfirmuan se djemtë ose vajzat që kishin një motër, kishin mundësinë për të jetuar një jetë më pak shqetësuese në adoleshencë.

Përveç kësaj, studimi zbuloi se ata gjithashtu gjetën një mënyrë për të kontrolluar sjelljen e tyre negative dhe shpërthimet emocionale ndërmjet vete.

Motrat gjithashtu mund të ndihmojnë në zhdukjen e mendimeve negative, depresionit, vetmisë dhe frikës.

Për më tepër, motrat ndihmojnë vëllezërve/motrave me probleme serioze përgjatë rritjet, siç janë ndryshimet në humor, abuzimet në alkool dhe droga, probleme me anoreksinë, depresionin etj. /Lajmi.net/

Kejvina Kthella