Përkujtohet Komandant "Rrebeli", Muhamet Xhemaili nga Muhoci (Video)
14:17 | 12 Korrik 2017
Shënohet përvjetori i vrasjës së komandantit Muhamet Xhemaili "Rrebeli". Shokë, bashkëluftarë, familjarë dhe bashkëvendas të komandant "Rrebeli", morën pjesë në përvjetorin e rënjes së komantantit Muhamet Xhemaili. Rrebeli u vra padrejtësisht nga njerëz të caktuar të cilët nuk ja donin të mirën popullit të Luginës u tha në fjalimin të mbajtur për komantant Rrebelin. Muhamet Xhemaili i lindur në vitin 1958 i cili u largua nga Muhoci në vitet e rinisë për shkaqe të problemeve me pushtetin e Serbies u largua në drejtim të Shqipëries për tu rikthyer në vijën e parë të frontit të UÇK-së në Kosovë, menjëher pas liris së tokave në Kosovë, Rrebeli u integrua në forcat e UÇPMB-së si komandant i zonës operative të Çarrit me disa shokë, Xhemaili pas arritëjes së marrveshjes së Konçulit u largua nga Muhoci ku shërbeu si komandant, u largua për tu vendosur në Gjilan si qdo ushtarë tjetër i UÇPMB-së, Rrebeli u vra në afërsi të një lokali afër Gjilanit në vitin 2005, ku sotë e asaj dite nuk është gjetur dorasi i kësaj vrasëje, andaj familja e Xhemailit qdo herë ka bër apelë tek organet që të hetohet rasti i vrasjes dhe të zbardhët e vërteta, u tha në fjalimin e mbajtur në fshatin Muhoc për të nderuar gjakun e komandant "Rrebeli"./BujanociNet/

Kristin Prengaj