Përhapet gripi në Zvicër

0

Vetëm në javën e dytë të këtij viti 89% njerëz kanë kërkuar mjekun për shkak të gripit. Kjo është bërë publike nga Zyra Federale e Shëndetit Publik (BAG). Pragu epidemi është 70% e rastev të dyshuara të gripit në 100 mijë banorë.

GripiTe fëmijët e vegjël shifra është shumë më e lartë. Në grupmoshat e posalindurve deri 4 vjeç janë raportuar 34% vizita te mjeku në 100 mijë banorë. Ndërsa në grupmoshat nga 5 deri në 14-vjeç ishin 88% raste të regjistruara.

Më të prekur rëndë janë të rinjtë e moshës 15 gjer 29 vjeç, në 123 raste në dit në një kanton.

Posaçërisht më të prekur nga gripi janë kantonet e Graubünden, Ticina, Bern, Fribourg, Jura, Aargau, Basel-Land, Basel-Stadt dhe Solothurn.

Nga gripi është kursyer Zvicra Lindore (AI, AR, GL, SG, SH, TG, ZH).

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Gjuha / Jезик / Language »