Përfitimet shëndetësore nga shpargu
14:52 | 11 Dhjetor 2017

Shpargu është një perime e cila përmban vitamina dhe minerale, si vitamina A, C, E, K dhe B6, si dhe hekur, bakër, kalciumi, proteina dhe fibra. Falë këtyre vlerave ushqyes, shpargu ka dhe përfitime shëndetësore. Konsumimi i rregullt i ushqimeve të pasura me këto vitamina, ndihmon trupin të ketë rezistencë të fortë kundër infeksioneve, forcimin e kockave dhe rritje të imunitetit. Shpargu mund të gjendet në dy ngjyra të bardhë dhe të gjelbër por në të vërtetë nuk ka kurrfarë dallimi ndërmjet këtyre dy llojeve pasi kanë po të njëjtën shije dhe të njëjta vlera ushqyese.
Aurela Hoxha