Përfitimet shëndetësore nga boronica
14:19 | 30 Gusht 2017
Fruti i cili ka origjinë nga Amerika e Veriut, është i njohur si një burim i ushqimit dhe energjisë. Bëhet fjalë për boronicat, të cilat amerikanët i kanë përdorur edhe për ngjyrosjen e rrobave. Megjithatë, nga ana mjekësore, boronicat përmbajnë shume vitamina dhe minerale, të cilat kanë aftësi antioksiduese dhe ndihmojnë organizmin, transmeton KP. Përfitimet shëndetësore të boronicave: Ka aftësi anti-plakje Ndihmon shëndetin mendor Ulë rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare Lufton infeksionet e traktatit urinar Parandalon rritjen e qelizave kancerogjene.

Atalanta Kërçyku