Pema më e vjetër në botë ndodhët në Senegal, mosha e saj është 6000 vjeçare (Foto)
14:14 | 13 Prill 2017

Pema e çuajtur Baobab, e cila është rritur në një fshat të Senegalit ku banorët phojn se mosha e saj mund të jet rreth 6000 vjeçare. Banorët nuk e din arsyejen e jetëgjatësis dhe mos prerjes së kësaj peme por thonë se kjo pemë po u sjellë turist pasi që pema mendohet se është e moshës 6000 vjeçare, biologët e zonës phojn se kjo pemë ende është në jetë dhe ende gjelbëron gjat sezonës së saj, thuhet se banorët e rajonit ku ndodhet pema, përfitojn mjalët nga kjo pemë pasi që koloni të mëdha të bletëve kan gjetur strehim në këtë pemë./BujanociNet/
Aurela Hoxha