Pamje mahnitëse nga Marsi, NASA sjell imazhet HD nga planeti i kuq
14:12 | 13 Mars 2017

Këto fotografi zbulojnë në detaje të pabesueshme kodrat, rrafshnaltat dhe shkëmbinjtë e Planetit të Kuq. Të kapura nga kamera e pajisjes ‘Curiosity’ të NASA-së, fotografitë e pabesueshme janë nga rajoni ‘Murray Buttes’ në planetin tonë fqinj.

Pamjet nga planeti duken sikur të jenë kapur në shkretëtirat e SHBA-së, tha shkencëtari Ashwin Vasavada nga Laboratori i NASA-së në Kaliforni. Pajisja ka zbuluar dëshmi se liqenet e lashta në Mars dikur ofruan kushte të favorshme për mikrobe. [gallery ids="http://bujanoci.net/wp-content/uploads/2017/03/mars-1.jpg|,http://bujanoci.net/wp-content/uploads/2017/03/mars1.jpg|,http://bujanoci.net/wp-content/uploads/2017/03/mars2.jpg|"]
Aurela Hoxha