Pamje emocionale: Dy motra të verbuara shohin për herë të parë (Video)

0

Pamje emocionale: Dy motra të verbuara shohin për herë të parë (Video)

Në vendet në zhvillim si India, njerëzit me aftësi të kufizuara, sidomos ata të cilët janë të lindur në familje të varfra, janë shpesh objekt i abuzimit.

Për të shmangur një fat të tillë, një organizatë jofitimprurëse me një operacion u ka kthyer shikimin dy motrave Sonja dhe Anita.

Dy motrat, Sonja dhe Anita, ishin të verbëta që nga lindja. Ato jetojnë në një familje të varfër në Indi, ku gratë me aftësi të kufizuara janë shumë “të përshtatshme” për çdo lloj abuzimi.

Por vajzat kanë ndryshuar jetën pas një operacioni, pas së cilës ata do të mund të shohin shtëpinë e tyre për herë të parë.

Kompania nga Brooklyn, “Blu Calka Media“, ka dokumentuar historinë e magjishme të dy vajzave, shkruan TetovaSot.

National Geographic ka zgjedhur këtë video si pjesë e misionit të tyre, që të rinjtë të jenë të frymëzuar nga kjo video që të kujdesen për planetin.

Një studim ka gjetur se çdo grua me nevoja të veçanta kanë vuajtur një formë të dhunës fizike. Disa prej tyre ishin të detyruar edhe të shesin trupin e tyre për para.

Në mënyrë që Anita dhe Sonja t’i shmangen një fati të tillë, një organizatë jo-fitimprurëse “20/20/20″ ka mundësuar që vajzat të shkojnë në kirurgji dhe të kryejnë operacionin.

“Dy motrat ishin në mesin e 20 milionë fëmijëve dhe të rriturve të cilët mund të rivendosin vizionin pas operacionit, e cila merr 15 minuta dhe kushton vetëm 300 dollarë. Por këto para nuk mund të përballojë për familjet e varfra që jetojnë me një dollar në ditë”, njoftoi një organizatë jo-fitimprurëse.

 

Shpërndaje në rrjetet sociale.

Comments are closed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com