OVL-ja e UÇPMB-së dënonë organet e përkohëshme të qeverisjes lokale në Preshevë
14:49 | 26 Shtator 2017

Reagon -ORGANIZATA E VETERANËVE TË LUFTËS UÇPMB-së. OVL-UÇPMB shprehim shqetsimin tonë për vendimin e Organit të përkohshëm, të dhunshëm në komunëm e Preshevës. Emrimi me urdhër nga Presidenti Aleksander Vuçiq dhe kryeministrja Ana   Bërnabiq, ky vendim nuk mund tjet tjetër për pos i qëllimshëm, diskriminues ,i dhunshëm për ti friksuar shqiptaret e pa mbrojtur dhe per tija kitnapuar të vetmin instuticion i cili qeveriset nga vet shqiptarët autokton. Emrimi i antarve në Organin e dhunshëm;Kryetar  Shqiprim Arifi, Armend Aliu dhe Branki  është joligjor, jodemokratike, anti evropian për ta administruar Komunën e Preshevës. Shqiprim Arifi tash më i njohur si instrumet i Qeveris së Serbis për realizimin e projekteve antishqiptare në mënyr perfide si një njeri fantom. Në qeverisjen e tij një vjeqare si kryetar i komunës së Preshevës, në javën e par nënshkruan marveshjen me ministrin e punëve të mbrendshme të Serbis, ku mer për obligim mbulimin e shpenzimeve për pes vite, të ushtris dhe xhandarmëris Serbe, ku veprojn në teritorin e komunës së Preshevës, në forma të dhunshme për tija pamundsuar jetën  e lir qytetarëve shqiptar, marveshja kalon në heshtje! Në vazhdimsi i takonte gjitha ministrit e qeveris së Serbis, me të kthyer nga Beogradi sjell marveshjen e dytë,  marveshjen e teksteve shkollore(Bllanko), në shpejtsi pa e studjuar mir e nënshkruan Kryetari I Kshillit Nacional Jonuz Muslihu, ku më pas akuzojn njëri tjetrin për tradhtin e rradhës. Marveshje e cila u refuzua 20 vjet nga tri komunat shqiptare. Shqiprim Arifi njeriu fantom, vazhdon ti diskreditoj vlerat historike duke i quajtur fantazija, çështje e Referendumit 1 dhe 2 Marsit, Luftën e Ushtris Çlirimtare për Preshevë, Medvegjë dhe Bujanoc. Takimet që realizonte në nivel kombtar me personalitete të njohura, fliste për të mirat e Vuçiqit, ndërsa ofendonte dy qeverit shqiptare. Më brengosëse është takimi me mikun e madh të shqiptarëve VILLIAM VOKER në prezenc të kryetarve të komunave Preshevë, Bujanoc, Gjilan e të tjer. Villiam Voker i drejtohet duke shprehur brengën për tri komunat në Kosovën Lindore, duke i thën veç un edi me kënd keni t”bëni ju, duke i njoftuar nga e kaluara e tij në proçeset politike ndërkombtare. Njeriu fantom vazhdon misionin e ti, duke tentuar për realizimin e projektetve në administrat komunale, ku tenton për realizimin e projektit aksionar për banime sociale  të projektuara nga qeveria e Serbis, qëllimi, kthimin  e Serbëve të zhvendosurve nga Kroacia, Bosna dhe Kosova, per ti riaddhesuar ne Komunën e Presheves ,me qëllim të ndryshimit strukturës etnike në Preshevë. Fatmisisht nuk ka mundur ta kaloj ne kuven komunal. Deklarimet e javëve të fundit nga Presidenti Vuçiq për hapjen e fabrikave në Preshevë, gjithë ashtu shprehet edhe Kryetari i trupit kordinues Stankoviç për hapjen e fabrikave në Preshevë, me instrumentin e tyre Shqiprim Arifin dotë tentojn të paraqiten si investitor para faktorit ndërkombtar se duan ta zhvillojn Preshevën me hapjen e fabrikës të  propozuar nga instrumenti i tyre për investitorin e kompanis Solid. Shqiprim Arifi për ta manipuluar popullin i ka mbuluar të gjitha shpenzimet e kompanis ne fjal nga të hyrat buxhetore të komunës së Preshevës, ku posedon një kontrat 6 mujore duke ja paguar qiran pre një shume 1500 euro me mjetet e komunës. Vetëm e vëtëm për tu paraqitur se po e zhvillon Komunën e Preshevës e dot hape vende treja për punsim, duke e manipuluar popullin e pa mbrojtur. Edhe një kompani lokale e njoftur për vendasit është duke punuar për hapje e nje fabrike e cila është e lidhur me Shqiprim Arifin me qëllim për përvetsimin e pronave në zonën industriale në Preshevë. Firma e cila e ka grryer për 12 vite buxhetin e komunës së Preshevës në bashkpunim me Shqiprim Arifin. Kto firma janë të instrumetalizuara nga ana e Vuçiqit,  për një arsy të vetme, ecila i mundëson qeverisë së Serbis të bëj inagurimin e ktyre dy fabrikave para faktorit nderkombtar të paraqitet si investitor dhe po e zhvillon Komunën e Preshevës, për arsye të njohura se Serbis i duhet të hap kapitujt 23 dhe 24 me BE. Në ket rast Serbija është e detyruar ti plotsoj të drejtat e pakicave në Republikën e Serbis, ku vërejtjet nga BE jan pikrisht komunat më të pa zhvilluara në Preshevë,Medvegjë dhe Bujanoc. Ndërsa në komunën e Bujanocit po e njejta qeveri përmes deputetit të Vuçiqit tenton te ngrit struktura paralele me perfaqsues të bizneseve afariste të nacionalitetit Serb. OVL-UÇPMB  I bejm thirrje publike të heq dor nga projektet e tilla, se mund ta realizoj planin aksionar për banime sociale me organin e dhunshëm. OVL-UÇPMB  dotë shqyrtoj mundsit per nje mobilizim të përgjithshë mbrenda faktorit shqiptar për ta  ndaluar organin e dhunshëm drejt realizimit të projekteve te cilat e damtojn jetën e qytetarve tan në interes te Qeveris së Serbis  fashiste.

DATA 25.09.2017

KRYESIA OVL-UÇPMB KRYETAR MUNIR REXHEPI

Françeska Jaçe