OVL e UÇPMB-së zona operative e Preshevës homazhe me rastine 14 vjetorit të luftës çlirimtare në Luginë /foto/
10:01 | 14 Maj 2015

 
14majUCMPB-01 Me rastin e 14 vjetorit të rënies së dëshmorëve të UÇPMB-së , OVL , veteranë , bashkëluftëtar familjarë dhe qytetarë sot kanë bërë homazhe tek vend rëniet dhe varrezat e dëshmorëve të kombit. Me rastin e 14 vjetorit të rënies së dëshmorëve të UÇPMB-së zona operative e Preshevës OVL e UÇPMB-së sot ka bërë homazhe tek vend rënies dhe varrezat e dëshmorëve. Homzhet kanë nisur nga vendrënia e dëshmorit Hysen Salihu në Maxhere dhe më pas kanë vazhduar tek vendi i rënies së dëshmorit Mitat Musliu,tek mulliri në Rahovicë. Ndërkohë homazhet kanë vazhduar tek penda e Rahovicës në vendin e rënies së katër dëshmorëve Bardhyl Osmani, Shaban Ukshini, Sami Ukshini dhe Kastriot Arifi. Vizita tjetër ka vazhduar tek varrezat e fshatit Rahovicë në të cilën pushojnë eshtrat e dëshmorëve Shaban Shahini e Agim Halimi si dhe të martirit Riza Ibrahimi .Po ashtu u bënë homazhe edhe tek vendi i rënies së dëshmorit Shaban Shahini. 14majUCMPB-02 Për nder të dëshmorëve të UÇPMB-së, vizitat vazhduan në varrezat e Preshevës, me homazhe tek Barrdhyl Osmani – Delta, dhe Ibrahim Fejzullahu. OVL e UÇPMB-së homazhet i kanë përfunduar tek varri i dëshmorit Mitat Musliu në Strezoc. 14majUCMPB-03 Por vëllai i dëshmorit të Mitat Musliut ndjehet i zhgënjyer nga mos prezenca e qytetarëve por dhe ndasitë që vazhdojnë. Edhe kryetari i OVL së UÇPMB-së është i dëshpëruar nga kjo që po ndodh tek ne.Homazhet në nderim të dëshmorëve të kombit sot janë zhvilluar ndaras ashtu si do të jetë edhe nesër me manifestimet. 14majUCMPB-04 Ky ishte viti i 14 me radhë që bëhen homazhe tek vendi i rënies dhe varrezat e dëshmorëve të UÇPMB-së të zonës operative të Preshevës. Është e dhimbshme që në homazhe marrin pjesë një numër i vogël i qytetarëve duke harruar se liria të cilën po e gëzojmë ka ardh falë kontrubitn të çlirimtarëve dhe flijimit të tyre. OVL e UÇPMB- nesër nga ora 18:00 në shtëpinë e kulturës do të mbajë akdamin përkujtimore të dëshmorëve të UÇPMB-ës. 14majUCMPB-05
Aurela Hoxha