Njihuni me qytetin pa njerëz dhe makina pa shoferë (Foto)
15:02 | 17 Korrik 2016

Universiteti i Miçiganit në SHBA ka ndërtuar qytetin Mcity në miniaturë, si një mënyrë për të testuar makinat me pilotë automatikë, pa rrezikuar se mos dëmtojnë njerëz rrotull. Universiteti ka ndërtuar një bllok të tërë me rrugë, dyqane, banesa, rrethrrotullime, kryqëzime, tabela qarkullimi si dhe manekinë që ecin si të ishin këmbësorë. Në këtë qytet nuk ka njerëz dhe nëse ndodh diçka e paparashikuar me makinat nuk dëmtohet askush. 1 2 3 4 5
Aurela Hoxha