Njeriu më i vjetër në botë, murgu 120-vjeçar: Sekreti i jetëgjatësisë sime? Nuk kam bërë mardhënje intime
15:03 | 19 Gusht 2016

plaku

Një murg Hindu, që mendohet se është njeriu më i vjetër në historinë e njerëzimit, ka zbuluar “sekretin” e jetëgjatësisë së tij.

Swami Sivananda, që mendohet se është 120 vjeç, thotë se ka jetuar gjatë pasi nuk ka bërë seks, ka shmangur erëzat dhe bën orë të tëra joga. Madje edhe në këtë moshë. Në gjendjen civile ai rezulton se ka lindur me 8 gusht, 1896, duke jetuar kështu në tre shekuj. Jiroemon Kimura, i cili vdiq në qershor 2013 në moshën 116 vjeç e 54 ditë, njihet si njeriu më i vjetër që ka jetuar ndonjëherë. Tashmë murgu kërkon titullin e njeriut më jetëgjatë.
Aurela Hoxha