Njerëzit që janë afër vdekjes prodhojnë tinguj të zhurmshëm rreth 23 orë para se të ndahen nga jeta
15:02 | 15 Prill 2018
Si pjesë e procesit të vdekjes, njerëzit humbin aftësinë të gëlltisin apo kolliten, duke i ndaluar që të pastrojnë sekrecionet në rrugët respiratore, thotë Daniel Murrell, specialisti i sëmundjeve infektive të universitetit të Alabamas. Kjo i bën që ata të marrin frymë me një zhurmë karakteristike, që të jep përshtypjen sikur po mbyten. Pavarësisht se kjo lloj zhurme mund të duket shqetësuese për të afërmit e personit, Dr. Murrell thotë se nuk është e dhimbshme dhe është pjesë e procesit të vdekjes, transmeton Top Channel. Çfarë është zhurma e vdekjes? Zhurma e vdekjes ndodh kur njerëzit që janë afër fundit të jetës nuk kanë fuqi të pastrojnë sekrecionet e fytit. Kjo shoqërohet me ndryshim të frymëmarrjes së tyre, që varion nga shumë e qetë në shumë e lartë, shkruan Medical News Today. Nuk ka prova që ajo shkakton shqetësime. Shenja të tjera, sipas doktorëve që tregojnë se vdekja është afër janë: Konfuzioni Gogësimat e shpeshta, për të marrë më shumë oksigjen Mospërmbajtje Ndryshim i erës Djegie Irritim Humbje të vetëdijes Lëkurë mavi.

Powered by WPeMatico

Klaudia Kalia