Në udhëkryqin Pograxhë- Stublinë – Dobrosin, policia konfiskon armë
14:59 | 31 Mars 2016
Policia e Kosovës ka arrestuar një person të dyshuar për veprën penale ‘import, eksport, furnizim, transportim, prodhim, këmbim, ndërmjetësim ose shitje e paautorizuar e armëve apo materieve plasëse’.
Policia e Kosovës (PK), duke u bazuar në detyrat dhe autorizimet ligjore vazhdon të punojë pa ndërprerë në identifikimin dhe luftimin e dukurive negative dhe veprave tjera penale që cenojnë sigurinë e përgjithshme të qytetarëve të vendit. Në vazhdën e masave të ndërmarra për identifikimin dhe konfiskimin e armëve ilegale të cilat paraqesin rrezik potencial për sigurinë në vend, Policia e Kosovës respektivisht njësia patrulluese kufitare, me datën 29.3.2016, rreth orës 14:10, gjatë implementimit të një plani operativ policor, në afërsi të udhëkryqit Pogragjë – Stublinë - Dobrosin ka ndalur veturën VË Pasat, ngjyrë hiri, me targa BU-XXX-SR, të cilën e drejtonte i dyshuari: B. M. (1991) sh/k, nga Gjilani dhe gjatë kontrollit është vërejtur se i njëjti në automjet po transportonte si në vijim: - njëmbëdhjetë (11) revole gjithsej prej tyre (lloji): Ekol Tuna pesë (05) copë revole dhe Ekol special 99 gjashtë (06) copë revole, si dhe - municion (fishekë) 151 copë: për ekol tuna 78 copë, ndërsa për ekol special 99 - 73 copë). Pas konsultimit me prokurorin kompetent është bastisur edhe shtëpia e të dyshuarit. Armët, municioni dhe vetura janë konfiskuar, ndërsa të dyshuarit i është caktuar masa ndalimit për 48 orë për vazhdim të procedurave tjera ligjore./rajonipress/
 

Alba Hoxha
S