Në Suharren të Bujanocit po kthehet jeta
21:59 | 31 Korrik 2018

Procesi i këthimit në Malësine e Bujanocit që pas dëbimit që ndodhi ne viti 1999 fatkëqesisht eshte bere vetem me ndihma dhe me iniciative nga vet banorët e kësajë zone e jo nga dora e shteti apo dora e organizatave ndërkombëtare.

Shembulli i mërgimtarit që nuk e harroi vendëlindjën dhe që ato të mira qe i fitoj nga mergimi me pune e me mundim te madh po i investon ne vendlindjen e tijë.
I tille dhe ai eshte z.Sevdail Haziri i cili koheve te fundit ka filluar ti ktheje gjallerine fshatit te tije te lindjës Suharrrnes së Bujanocit.
Me vete iniciative z.Haziri ka filluar hapjen e rrugeve ne fshatin Suharrën dhe pastrimin dhe kthimin në gjendjen normale të shkolles së këtije fshati.

Dje gjate konsulltave që kryetari i LQV-së Kushtrim Kadriu që kishte me z.Hazirin u dakorduam që të vazhdojmë me projektin e rivilitizmi te plote te shkolles fillore në fshatin Suharren me qellim funksionalizit të hapjës së  sajë.
Atdhetarizmi më i madhe tani ndere shqipetare eshte mbajtja gjalle e tokave shqiptare me shqiptare në Kosovën Lindore e z. Sevdail Haziri u’a jep nje shemull te madhe dhe një saktifice te madhe ne kete drejtim.

Uroi qe edhe shume e shame te tijere qe kane mundesin finaciare te ndjekin shembulin e z.Hazirit me qellim e tije ka dëshmuar se eshte nje burr i edukaur mire komtarisht e adhetarish.
Levizja Qytetare Vatra do ti ofroj të gjitha kapacitete e saja për të ndihmuar këtë initiative dhe fton të gjithe ata qe mundin të përkrahin këtë iniciativë.
Me Respekt

Alesia Bami