Në këtë shtet çdo i papunë paguhet 560 euro në muaj
14:11 | 06 Shkurt 2017

Finlanda do të paguajë qytetarët e papunë me 560 Euro në muaj. Ky është një eksperiment social unik ku shpresohet reduktimi i varfërisë dhe të rritet punësimi. Të gjithë ata persona të cilët nuk punojnë, nxiten nga shteti që të përpiqen të gjejnë një vend të ri ku të fitojnë të ardhurat e tyre. Përgjatë kësaj periudhe, është shteti që i financon, shkruan The Telegraph. Eksperimenti është nisur në janar dhe deri tani kanë marrë pjesë 2 mijë të papunë.
Aurela Hoxha