Në Gjenevë, eurot rrjedhin edhe nëpër tubat e tualeteve
14:48 | 19 Shtator 2017

Dhjetë mijë euro janë hedhur në tubat e tualetit të bankës zvicerane UBS në Gjenevë, dhe restoranteve që ishin përreth bankës, shkruan Guardian.

Hetuesit zviceranë besojnë se shuma e majme e parave, që kishte bllokuar gypat e kanalizimit të bankës dhe tre restoranteve përreth, ishin nga një kasafortë private e një banke zvicerane, kurse këtë kasafortë e përdorte një spanjolle e paemëruar, transmeton Telegrafi. Avokati i saj ishte paraqitur në stacionin policor, për të mbuluar shpenzimet e punimeve në tualetet e bankës UBS dhe tre restoranteve, por nuk kishte shpjeguar se pse paratë ishin hedhur në guacat e tualeteve. Dëmet e shkaktuara nga bllokimi i gypave të kanalizimit kapin shumën e mijëra frangave zvicerane. Policia fillimisht ishte informuar nga kamerieri i picerisë “du Molard”, kur stafi i kësaj picerie e kishte kuptuar që guacat e tualetit të meshkujve ishin bllokuar nga kartëmonedhave 500 euroshe, që kishin përfunduar në gypat e kanalizimit. Shkatërrimi i kartëmonedha në Zvicër nuk përbën shkelje të ligjit, por hetuesit në Gjenevë janë duke hetuar rastin për shkak të rrethanave të dyshimta.
 
Aurela Hoxha