Në administratën komunale, ndërmarrjet publike dhe institucionet, 40 punëtorë janë tepërt
14:48 | 23 Shtator 2017

Në administratën komunale, ndërmarrjet publike dhe institucionet lokale midis 30 - 40 punëtorëve janë një suficit, për Bujanocin, konfirmoi kryetari i komunës së Bujanocit Shaip Kamberi për Bujanovaçka. Ai i referohet kritereve që ai ka marrë nga Ministria e Administratës Publike dhe Vetëqeverisjes Lokale për racionalizimin e administratës publike. Në Bujanoc ka pak më shumë se 500 punonjës që varën nga buxheti komunal. Kamberi: thotë se shkarkimi i punonjësve të tepërt do të jetë një "veprim i dhimbshëm por i domosdoshëm". Ai shton se ai do të zgjidhet pjesërisht nga daljet natyrore, më saktësisht nga dalja në pension, por edhe nga pagesa nga puna, kryesisht për ata që kanë lënë pak për të dalë në pension./BujanociNet/
Françeska Jaçe