Ndaloni së bleri limona: Ja si mund t’i mbillni ata në shtëpinë tuaj
08:30 | 18 Shkurt 2019

Megjithëse limonat nuk janë zgjedhja e parë nga frutat, kur kërkoni të gatuani një meze të lehtë, nuk duhet mohuar përfitimet e tij shëndetësore, transmeton lajmi.net.

Sa për fillim, ata janë jashtëzakonisht të pasur me vitaminë C, duke i bërë ata efektive për trajtimin e sëmundjeve të zakonshme si të ftohtit ose gripin.

Disa fakte më pak të njohura në lidhje me vitaminën C, e që janë zbuluar së fundmi, tregojnë se limonat janë në gjendje të trajtojnë gjendje më serioze shëndetësore, siç janë osteoartriti dhe artriti reumatoid.

Gjithashtu, limoni ndihmon në reduktimin e inflamacionit dhe efektet dëmtuese të radikaleve të lira në trup.

Si të rritni një pemë limoni

Çfarë do t’ju nevojitet:

Limon i blerë në dyqan

Dhe artificial

Vazo

Në një zonë me rreze dielli

Plastikë e hollë

Mbjellja e farës:

Lagni tokën tuaj duke e vendosur në një kovë dhe përzieni me ujë

Mbushni vazon tuaj me tokë të lagur, duke lënë 2.5 cm hapësirë ​​nën rrathët e saj

Prejeni limonin në feta dhe të kërkoni një farë që është në formë të mirë

Pastrojeni farën në mënyrë që të hiqet gjithë tuli, duke u siguruar që të mos thahet (duhet të jetë i lagësht kur të mbillet)

Mbillni farën tuaj rreth gjysmë centimetra poshtë tokës dhe mbusheni atë me një shishe me shiringë

Mbuloni enën tuaj me plastikën e hollë për të siguruar që të mbetet e ngrohtë dhe me lagështi, duke e vendosur në një zone të ngrohtë. Sigurohuni që bima të mos jetë është e lagur.

Vëzhgojeni atë për javën ose dy e ardhshme dhe kontrolloni zonën ku keni mbjellë farën. Kur vëreni se limoni ka filluar të dal, hiqni mbulesën plastike

Sapo bima të ketë mbirë, lëvizeni në një zonë që është ende e ngrohtë, por që ka shumë rreze direkte dielli. /Lajmi.net/

 

Alesia Bami